Webdesign by Xenus Sound & Vision       © 2023 Xenus Sound & Vision

Streaming en multiroom systemen kennen een steile opmars.

Streaming bestaat onder vele vormen, met als basis een directe streaming tussen een device (gsm, tablet, …) en een versterker of streamer via een directe bluetooth connectie. Vrijwel al onze versterkers hebben een bluetooth verbinding. De Nad AMP1 heeft zelfs een ingebouwde Chromecast zodat je beeld kan streamen.

Een trapje hoger en met multiroom mogelijkheden vinden we streaming via Wifi.

Xenus Sound & Vision kiest hier resoluut voor één van de marktleiders: Bluesound.  Dit streaming en multiroomsysteem wordt gemaakt door NAD en heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen.  Kenmerken zijn o.a. een zeer goeie geluidskwaliteit tot 24bit / 192Khz, ondersteuning voor een groot aantal streamingdiensten en een uitgebreide en gebruiksvriendelijke gratis app. Bovendien kan een groot deel van de NAD versterkers en alle Dali actieve luidsprekers ook in het Bluesound systeem opgenomen worden zodat je een uitgebreide keuze hebt qua configuratie en kwaliteit. Bluesound heeft tevens oplossingen om je bestaande van streaming te voorzien.  Bluesound werkt met een eigen protocol en is dus enkel met Bluesound compatibele toestellen te gebruiken.  

Ook Gold Note ondersteunt streaming, de Gold Note IS-1000 is een all-in-one versterker/DAC/streamer met een fenomenale geluidskwaliteit en ook SotM is een bekende fabrikant van high-end streaming apparatuur.

Klanten die streaming gebaseerd op de open Play-Fi standaard willen, kunnen bij Klipsch terecht. Play-Fi is een draadloze audio-technologie, ontwikkeld door DTS, het bedrijf dat bekend staat voor het creëren van kwalitatief multi-kanaals geluid voor films. Het werkt over uw bestaand WiFi-netwerk tot een audioresolutie tot 24bit / 192Khz.

Zowel Bluesound als Play-Fi kan je bedienen met iOS, Android en PC.  Het unieke aan Play-Fi is dat het flexibiliteit biedt bij het kiezen van luidsprekers en je niet beperkt bent tot één merk.

Streaming en multiroom

Pricelist NAD - Consumer 10-02-2021.pdfPricelist Bluesound - Consumer 2021-03.pdfPricelist DALI - Consumer 01-05.pdfKlipsch pricelist 2021.pdfGold Note - 08-2021.pdfSotm2019.pdf